Skadeanmälan

Du anmäler skadan direkt till oss genom att välja skadehändelse nedan. Notera att en del fält måste du fylla i för att kunna gå vidare. Vi återkommer sedan till dig med en bekräftelse med skadenummer som du lämnar till verkstaden.Har du skyddade personuppgifter ber vi dig att inte göra en anmälan online, vi ber dig då att istället ringa till oss eller skicka in din skadeanmälan via post.

 • Har du råkat ut för en skada som du inte hittar någon information om?

  Tror du att skadan ersätts av din Bilsport & Mc försäkring kan du kontakta oss enligt nedan så skall vi hjälpa dig.

  Telefon: 0470-76 59 49
  E-post: skador@bilsportmc.se

 • Om du krockat med djur

  1. Anmäl skadan Online eller fyll i och skicka skadeanmälningsblanketten (längre ner på denna sida) till oss snarast möjligt. Vid kollision med större djur såsom älg, rådjur, hjort mfl samt med tamboskap ska du alltid göra en anmälan till markägaren samt till polisen. Är det ett tamdjur skall du också försöka kontakta ägaren till djuret.
  2. Om din bil är i kördugligt skick och helförsäkrad (vagnskadeförsäkrad) hos oss, så kan du vända dig till närmaste verkstad. Om bilen inte är i kördugligt skick kan du ringa vår bärgningsjour på telefon 0200-213 213.
  3. Be verkstaden kontakta oss för besiktning av skadan innan reparationen påbörjas. Använd MRF:s sökmotor för att hitta en verkstad nära dig: länk till www.mrf.se

  Anmäl din skada direkt online eller skriv ut och skicka in vår blankett för djurkollision

 • Vid skadegörelse

  1. Kontakta polisen och gör en polisanmälan.
  2. Anmäl skadan till oss genom att fylla i och skicka in skadeanmälan (utskriftsbar blankett längre ner på denna sida). Om din bil är i kördugligt skick och helförsäkrad (vagnskadeförsäkrad) hos oss, så kan du vända dig till närmaste verkstad. Om bilen inte är i kördugligt skick kan du ringa vår bärgningsjour på telefon 0200-213 213.
  3. Be verkstaden kontakta oss för besiktning av skadan innan reparationen påbörjas. Använd MRF:s sökmotor för att hitta en verkstad nära dig: länk till www.mrf.se

  Anmäl din skada online eller skriv ut och skicka in vår blankett för skadegörelse

  Kontakta oss

  Ring: 0470 76 59 49
  Från utlandet: +46 8 525 224 17
  E-post: skador@bilsportmc.se

  Tänk på För att du ska får ersättning krävs det att du köpt helförsäkring som bilförsäkring.

 • Vid singelolycka

  1. Anmäl skadan Online eller fyll i och skicka in skadeanmälningsblanketten (längre ner på denna sida). Om din bil är i kördugligt skick och helförsäkrad (vagnskadeförsäkrad) hos oss, så kan du vända dig till närmaste verkstad. Om bilen inte är i kördugligt skick kan du ringa vår bärgningsjour på telefon 0200-213 213.
  2. Be verkstaden kontakta oss för besiktning av skadan innan reparationen påbörjas. Använd MRF:s sökmotor (www.mrf.se) för att hitta en verkstad nära dig.

  Anmäl din skada direkt online eller skriv ut och skicka in vår blankett för singelolycka

  Kontakta oss

  Ring: 0470 76 59 49
  Från utlandet: +46 8 525 224 17
  E-postskador@bilsportmc.se

  Tänk på

  En singelskada innebär att endast ditt fordon varit inblandat i en olycka, d.v.s. motsatsen till krock/kollision med ett annat fordon. För att få ersättning av din bilförsäkring krävs det att du har en helförsäkring.

 • Om du drabbats av maskinskada

  Gör din skadeanmälan Online eller skriv ut och skicka in vår skadeanmälningsblankett (längre ner på denna sida).
  Om din bil är i kördugligt skick och minst halvförsäkrad hos oss, så kan du vända dig till närmaste verkstad. Om bilen inte är i kördugligt skick kan du ringa vår bärgningsjour på telefon 0200-213 213.
  Be verkstaden kontakta oss för besiktning av skadan innan reparationen påbörjas. Använd MRF:s sökmotor för att hitta en verkstad nära dig: länk till www.mrf.se

  Anmäl din skada direkt online eller skriv ut och skicka in vår blankett för maskinskada

  Kontakta oss

  Ring: 0470 76 59 49
  Från utlandet: +46 8 525 224 17
  E-post: skador@bilsportmc.se

  Tänk på

  Du måste ha tecknat en halvförsäkring eller helförsäkring för att din bilförsäkring ska ersätta Maskinskada. Maskinförsäkringen har en begränsning på antal körda mil och/eller ålder enligt gällande villkor.

 • Om du krockat med annat fordon

  1. Fyll i och skicka in skadeanmälan (längre ner på denna sida). Det är viktigt att du tydligt och ingående beskriver skadehändelsen samt de som drabbats. Notera namn på eventuella vittnen och registreringsnummer på inblandade fordon.
  2. Fyll i framsidan på skadeanmälan gemensamt med det andra fordonets förare och skriv sedan under båda två. Övriga sidor fylles i var för sig och skickas sedan till respektive försäkringsbolag.
  3. Om din bil är i kördugligt skick och helförsäkrad (vagnskadeförsäkrad) hos oss, kan du vända dig till närmaste verkstad. Om bilen inte är i kördugligt skick kan du ringa vår bärgningsjour på telefon 0200-213 213. 
  4. Be verkstaden kontakta oss för besiktning av skadan innan reparationen påbörjas.

  Använd gärna Motorbranschens Riksförbunds sökmotor för att hitta en verkstad nära dig: länk till www.mrf.se

  Anmäl din skada direkt online eller skriv ut och skicka in vår blankett för kollision krock

  Kontakta oss

  Ring: 0470 76 59 49
  Från utlandet: +46 8 525 224 17
  E-post: skador@bilsportmc.se

 • Behöver du bärgning?

  Ring vår bärgningsjour på telefonnummer 0200-213 213. De ordnar med bärgning till närmaste lämpliga verkstad. Det krävs dock att du lägst köpt en halvförsäkring som bilförsäkring för att denna skada ska täckas av bilförsäkringar.

  För skador som inträffat utomlands når du Modernas Skadejour på 00 46 771 506 500.

 • Anmäl din glasskada och boka en tid direkt hos en av våra samarbetspartners nedan

  Ta tag i den retliga skadan direkt

  Grus och småsten som far likt projektiler och sätter stenskott i vindrutan är ett gissel. Viktigt att tänka på är att det bara finns fördelar med att laga ett stenskott så fort det inträffat. Stenskottet kan nämligen utveckla sig till en spricka, särskilt när vädret är omväxlande kallt och varmt. Hinner stenskottet växa till en spricka kan det innebära att du måste byta hela vindrutan. Men det är enkelt att låta reparera ett stenskott på vindrutan och det är dessutom både miljövänligt och ekonomiskt.

  Reparera skadan hos Ryds bilglas?

  Klicka här för att laga ditt stenskott eller byta din ruta hos Ryds Bilglas. Vid byte av ruta hos Ryds har du möjlighet att gratis nyttja en lånebil eller elcykel under tiden (bokas vid beställningen).
  Du kan också ringa Ryds glas på 020-355 355.

  Reparera skadan hos Carglass®?

  Klicka här för att laga ditt stenskott eller byta din ruta hos Carglass. Hos Carglass har du möjlighet att nyttja en lånecykel under tiden arbetet utförs. Carglass rekommenderar att du skyddar vindrutan mot ytterligare skada med ett stenskottsplåster som du kan beställa genom att klicka här.
  Du når Carglass® på tel 0771-15 15 50.

  Laga stenskott eller byta rutan?

  Att laga ett stenskott tar ca 30 minuter och du betalar ingen självrisk! Möjligheten att laga beror på storlek och placering på stenskottet. Om rutan istället måste bytas ut så är självrisken 35% av kostnaden lägst 1000 kronor (olika avtal kan ha olika lägsta kostnad). Eventuell självrisk betalas alltid direkt till verkstaden.

  Täck över skadan

  Du bör omedelbart täcka över det skadade området så att smuts och fukt inte ska kunna tränga in i glaset vilket kan orsaka sprickbildning. Täck över skadan med vanlig genomskinlig tejp eller beställ ett gratis stenskottsplåster här och kontakta därefter någon av våra samarbetspartners ovan för att boka tid för lagning.

  För att din försäkring ska gälla för glasskador måste du ha tecknat minst en halvförsäkring.

 • Vid inbrott i eller stöld av fordonet

  1. Kontakta polisen och gör en polisanmälan (stöldanmälan).
  2. Anmäl skadan och all stulen egendom till oss Online eller genom att fylla i och skicka in skadeanmälan för inbrott (blanketten finns längre ner på denna sida). Det är extra viktigt att du snabbt kontaktar oss om bilen är stulen och inte har hittats.
  3. Om din bil är i kördugligt skick och stöldförsäkrad (halvförsäkrad) hos oss, så kan du vända dig till närmaste verkstad. Om bilen inte är i kördugligt skick kan du ringa vår bärgningsjour på telefon 0200-213 213.
  4. Be verkstaden kontakta oss för besiktning av skadan innan reparationen påbörjas.

  Använd MRF:s sökmotor för att hitta en verkstad nära dig: länk till www.mrf.se

  Anmäl din skada direkt online eller skriv ut och skicka in vår blankett för inbrott eller stöld

  Kontakta oss

  Ring: 0470 76 59 49
  Från utlandet: +46 8 525 224 17
  E-post: skador@bilsportmc.se

  Tänk på

  För att ersättning ska betalas ut vid inbrott eller stöld krävs det att du minst har en halvförsäkring som bilförsäkring.

 • Om du drabbats av brandskada

  Gör skadeanmälan Online eller skriv ut vår skadeanmälningsblankett (längre ner på denna sida). Om din bil är i kördugligt skick och minst halvförsäkrad hos oss, så kan du vända dig till närmaste verkstad. Om bilen inte är i kördugligt skick kan du ringa vår bärgningsjour på telefon 0200-213 213.

  Be verkstaden kontakta oss för besiktning av skadan innan reparationen påbörjas. Använd MRF:s sökmotor för att hitta en verkstad nära dig: länk till www.mrf.se

  Anmäl din skada direkt online eller skriv ut och skicka in vår blankett för brandskada

  Kontakta oss

  Ring: 0470 76 59 49
  Från utlandet: +46 8 525 224 17
  E-post: skador@bilsportmc.se

  Tänk på

  För att få ersättning för brandskada krävs det att du lägst köpt en halvförsäkring som bilförsäkring.