Om Bilsport & MC

Genom att anamma den kultur och dela de intressen som vår målgrupp har skall vi vara en naturlig del av den marknad vi är verksamma i

Integritetspolicy

Bilsport & Mc Specialförsäkring är ett varumärke inom försäkringsbolaget Moderna Försäkringar. Större delen av verksamheten, så som försäljning, kundservice, marknad och administration sköts av våra medarbetare i Växjö. Skadeservice sköts av våra medarbetare i Hammarstrand.

Vi erbjuder specialförsäkringar för entusiastfordon. Till skillnad från många andra försäkringsbolag har vi specialiserat oss på det vi kan bäst; Entusiastbilar, motorcyklar samt veteranmopeder. Som en aktör inom dessa relativt smala nischer så är det av högsta vikt för våra kunder att vi kan vår sak och faktiskt inte försäkrar vad som helst.

Med mer än 15 år som specialistbolag inom motorhobbyn och mer än 100 år av samlad erfarenhet hos våra medarbetare så har vi kommit långt i vår strävan, att vara det första och enda tänkbara valet för entusiaster som vi delar vårt intresse för bilar, motorcyklar och veteranmopeder.

Vi håller ständigt våra duktiga medarbetare uppdaterade på de fordon vi försäkrar. På det viset kan vi på ett proffsigt sätt inte bara hjälpa våra kunder med försäkringsbiten, utan även rådgöra kring värden, diskutera trender, tillbehör och dela intressant information.

Inte sällan får vi rådgöra och guida våra kunder i allt möjligt som rör fordonshobbyn. Det kan vara allt från mektips eller rekommendera en skräddare för ett inredningsjobb till att rekommendera skyddsutrustning för hojåkning. Vi är inte ett företag som låser in oss på kontoret och väntar på att telefonerna ska ringa. Istället spenderar vi otaliga helger på olika evenemang för att träffa och umgås med likasinnade. Redan kund eller inte spelar ingen roll, vi tycker om alla med motorintresse och barnasinnet i behåll.

Det är till stor del det som motorintresset handlar om. Ofta har man med sig något minne från barndomen som har satt sin prägel för vad man gillar. Det är ju så klart olika saker för var och en av oss. Det kan vara karosslinjerna på en speciell bilmodell, fälgar, emblem eller dofter från inredningen. Som knutte finner du kanske njutningen i en välpolerad sexpipig ljuddämpare, oljedoften från en tvåtaktare eller en hederlig gammal långgaffel med bilbakdäck och H-D panna.

Det finns en sak som nog de flesta "petrolheads" gillar och det är ljudet. Vid få andra tillfällen kan man se vuxna, framför allt män, men även kvinnor bli som små okontrollerbara barnungar som när de hör motor- ljudet från en bil eller motorcykel som de stunden innan stått och beundrat. Bil och motorcykelhobbyn förenar människor i glädje och gemenskap och ger en frihetskänsla som är svår att hitta någon annanstans.

Det är detta som får oss på Bilsport & Mc att älska bilar och motorcyklar och där vi förhoppningsvis kan göra en insats. Vi har en rik och i vissa fall unik bil- och motorcykelkultur i Sverige som är väl värd att bevara. Sverige påstås ha Europas äldsta bilvagnpark. Det tycker vi är toppen, det är ju nämligen våra kära gamla hobbybilar som är anledningen till den statistiken.

Vi stödjer raggarbilkulturen lika väl som sportbilskulturen. Chopperkulturen lika väl som touringkulturen. Vare sig du kör patinerad pilsnerkärra eller vintage Ferrari, långgaffel eller plastraket så hittar du likasinnade hos våra medarbetare. Vi finns här för dig och respekterar dig och ditt motorintresse oavsett vad du kör.

Bilsport & Mc Specialförsäkring